sarasegenvarld.blogg.se

Nytt hem, nytt liv, ny blogg.

33 Anledningar

Publicerad 2013-05-15 22:30:07 i Allvarligt talat,

Ett viktigt och enormt läsvärt citat: "Jag som har skapat denna sida har gjort det för att försöka sprida medvetenhet. För om en är medveten kan en göra små saker för att förändra hur samhället ser ut. Det kan vara så enkelt som att säga ifrån när du hör någon dra ett sexistiskt skämt eller att ta avstånd från ett klädmärke som använder sig att kvinnoförnedrande reklam. I mitt fall ville jag dra mitt lilla strå till stacken i form av denna sida. Att bara sitta tyst och acceptera känns inte som ett alternativ i den här världen.

Jag gissar att de flesta som delar detta är tjejer och kvinnor...

Jag vill att även killar och män ska inse hur viktigt det är att kämpa för feminismen. Feminismen är ingen tjejgrej, det är lika mycket för alla pojkar och män. Det kallas feminism för att det faktiskt grundas i att det är det kvinnliga könet som alltid setts som det svaga könet och det är kvinnorna som förminskas och har sämre förutsättningar. 

Det patriarkat vi lever i nu är ju inte fördelaktigt för varken män eller kvinnor.

Jag vill att våra söner ska slippa växa upp och in i en värld där det är manligt att vara tuff, hård och ha svårt att kontrollera sina sexuella drifter. Det ska inte vara "omanligt" att ha respekt och känslor, utan mänskligt. Om den stereotypa mansrollen (som skapar den stereotypa kvinnorollen) försvann så skulle många av problemen försvinna. 

Idag ses det som en förolämpning om en man har "kvinnliga" egenskaper. 

Det handlar om mänskliga egenskaper och vi skulle alla ha rikare liv utan begränsningar om de stereotypa könsrollerna öppnades upp.

Så jag hoppas att fler män inser feminismens syfte. För sin egen skull och för sina mammor, systrar, fruar, döttrar och söner. 

Så dela gärna detta bland era vänner och ovänner av alla åldrar och kön."

/Sofia Zackrisson

Eftersom jag inte kan säga det bättre själv.

trettiotreanledningar.com

Livets filosofi

Publicerad 2013-05-07 20:55:23 i Allmänt dravel,

 
Bilden säger allt. Mitt nya mantra. 
Vägen kan kännas läskig och fruktansvärt oviss men det är bara att ta det med en klackspark och se vart man hamnar! Se livet som ett äventyr. :) ♥

Om

Min profilbild

Sara

Septemberstinta årgång ´89. Januari 2013 börjar jag min 3,5-åriga utbildning till förskollärare. Jag bor med min älskade sambo Patrik och vår katt Siri i en villa mitt i den lilla byn Gnarp i Hälsingland. Syftet med min blogg är dels att ge lite utlopp för kreativitet och en plats för dokumentation men den är också menad att sprida värme och glädje så jag hoppas kunna lyckas med det. <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela