sarasegenvarld.blogg.se

Nytt hem, nytt liv, ny blogg.

En brokig skara prylar

Publicerad 2012-12-30 17:48:00 i Huset, inredning & renovering,

Så här i början i nytt hus blir det ju många provisoriska lösningar. Saker som får tillfälliga boplatser. Här är ett tillfälligt ordnat hörn i vardagsrummet.
Gammelfåtölj, pelare som egentligen tillhör min syster, julblomma från fabriken ovanpå tillsammans med lyktor jag fick av min älskade lillasyster i julklapp, en superfin ljusstake som vi fick i julklapp av P's farmor och en ljuslykta jag fick av kompisar när jag fyllde år. En samling prylar som ännu inte hittat nån egen plats. Men steg för steg så blir det allt mysigare här hemma... :)

Våran lilla stolthet

Publicerad 2012-12-30 14:34:38 i Huset, inredning & renovering,

Jag är osäker på om det här inlägget blev gjort på gammelbloggen men jag orkar inte kolla igenom arkivet. Har för mig att det blev en före-bild men inget mer. :P

Det är i alla fall något vi är rätt stolta över som jag tänkte visa upp. Jag vet inte ens vad den har för namn, spegelhylla kanske? Patriks mormor har en loge där man kan hitta en massa gamla ting, jag älskar att gå där och rota. En pryl jag har fyndat där är ett gammalt fönster med kryss. Jag såg direkt framför mig att det skulle bli vitt med spegelglas också en liten tavelhylla med ljuslyktor på.
Och så blev det. Exakt som i visionen. Det var inte bara att skära till spegelglaset från gamla speglar och sedan få ihop allt utan att spräcka det(det gick åt lite spegelglas). Både tavelhyllan och faktiskt också hängarna är homemade så det tog sin lilla tid. Men till slut vart den klar och det blev perfekt!
 
I Bäling fick den sitta ovanför vår säng men nu har vi snedtak där så det blev över soffan istället. Den kommer mer till användning nu kan jag säga. :)
 
Det är så kul när får till nåt eget! ♥
 

Kvarteret

Publicerad 2012-12-29 17:10:49 i Allmänt dravel,

 
Igår var det så otroligt fint väder så fram emot eftermiddagen när vinden avtagit gick jag ut. Promenerade lite grann, bort mot åsbacken för att se vårt område och vårt hus från en annan vinkel. Ser ni vårt tak där? :) Det känns så mysigt att vi är en del av det här kvarteret, som känns som ett eget litet samhälle. Mitt i Gnarp men ändå för sig själv där ute på täkten.
 
Nu ska vi äta mysmiddag, gjorde i ordning en god sallad med vinägerett, också blir det potatisgratäng och... wait for it... prinskorv! x) Snart är all julmat uppäten... :P

Morgonstund har guld i mun

Publicerad 2012-12-28 10:57:26 i Allmänt dravel,

 
Mysigt att för en gångs skull vara hemma och njuta av morgonen och förmiddagen. Mysigt att det för en gångs skull är soligt och vackert istället för grått och snöigt!
Jag tog bilden för kanske en timme sen, nu är solen på god väg och hela huset är gult. Sidan där vi har som flest fönster ligger precis mot solen till i denna stund. Underbart. ♥
 
Idag borde man ut och åka pulka!
 
/Sara ♥

Ett stycke julegran

Publicerad 2012-12-28 10:42:00 i Huset, inredning & renovering,

Lite sådär sent påkommet, när granen börjat barra för längesen, då kommer jag flygandes med kameran och ber granen se fin och ståtlig ut... Men det var en fin en gran vi fick tag på till slut. Stor(nästan för stor) och jämn, lagomt tät och lagomt grön. Den vi köpte står ute i snön och skäms lite.
Jag, som alltid varit more is more när det gäller julpynt och julgran, lät årets gran vara rätt så blygsamt dekorerad. I alla fall för att vara jag. Röda kulor, halmfigurer och ett och annat hemgjort tyghjärta. Inget nytt alls, jag bara skippade alla vräkiga guldkulor och glitter. Nästa år får nog alla ÖoB-kulorna bytas ut mot något finare. ;)
Julbocken har blivit lite halt i flytten och lutar sig lite lätt mot tevebänken.
 
 

21 December

Publicerad 2012-12-21 13:56:07 i Allmänt dravel,

Årets adventssljusstake. Den hederliga gamla metallstaken har fått maka på sig och låta en ny liten fining göra hedersjobbet. Även om det tar emot en aning för mig.
 

Tänk att det har blivit fredag och helgen är det enda som står emellan oss och julaftonen!
Det blir en något hektisk helg. Så snart Patrik kommer hem nu ska vi åka in till stan för att handla julmat och de sista sakerna på checklistan inför jul. Sedan åker vi till svärmor och äter tacos innan vi startar första julbaket(och kanske sista? På tok för sent..). Jag har hittat nya recept på pepparkaksgodis och saffranskola med kokos som jag funderar på att prova. Kvällen kommer hur som helst bli tokmysig. ♥
 
Imorgon vet jag inte hur jag ska lägga upp dagen, om jag först ska hinna till mamma och se om hon behöver hjälp, slå in julklappar, klä våran gran(som kanske byts ut idag eftersom den var så ful) och sedan sist men inte minst åka in till stan för glöggmys med mina underbara tjejer. Den dagen blir nog också rätt magisk.
 
Söndagen börjar med julfrukost hos P's mormor och sedan blir det nog till att laga julmat och fixa med det allra sista. Vi kan nog få tiden att gå om man säger så. ;)
 
Självaste dopparedagen kommer att spenderas 50/50 hos vardera mammorna med start kl 9 hos svärmor och nån gång efter kl 14 fortsätter färden hem till min kära lilla mamma. Kvällen får lov att avslutas i rimlig tid för på juldagen ringer kockan kring 5 då vi ska fara till farmor på julotta. Tradition. :)
 
Jag tror att jag ska hinna med något sista inlägg under helgen men om jag nu inte gör det så vill jag önska alla fina människor en fantastiskt fin julhelg! Tänk på att det viktigaste inte är hur många heminlagda sillvarianter som finns på julbordet eller hur blänkande rena golven är. När allt kommer omkring är det som verkligen betyder något att du är omgiven av de du håller kär och att du kan må bra och njuta av den mysigaste tiden på året. ♥
 
Julkramar
/Sara ♥

Siri på upptäcksfärd

Publicerad 2012-12-20 12:18:03 i Allmänt dravel,

Vi har, som ni kanske vet, en ganska så feg liten kissekatt vid namn Siri, 1 år och 7 månader gammal. Sen vi flyttade till huset har hon blivit lite av en innekatt. Vi fick lov att börja gå på låda igen och har bara varit ute korta stunder med Patrik då han har skottat etc. Jag har inte heller velat ha ut henne på egen hand ifall hon springer iväg och inte hittar hem. Men de senaste dagarna har hon blivit grymt rastlös så idag då jag valde att vara hemma pga förkylningen,  tänkte jag att jag skulle följa med henne ut ett tag och kolla läget.
 
Efter allt gnällande om att bli utsläppt i tid och otid, när hon väl fick följa med ut blev hon störtfeg och stod och trampade på tröskeln under en lång stund.
Hon vågade sig till slut ut ordentligt men när jag gick raka vägen mot baksidan och vedbon till så vägrade hon följa med. Läskigt!
 
Blir fegis igen och vill gå in. Lyckas inte lura med mamman.

På darrande ben och med noga uppsikt på omgivningen vågar hon sig runt husknuten. (Kvistar från granen som är så ful att jag knappt vågar visa den men det tar vi senare idag.)
 
 
Börjar upptäcka fåglar och annat sännande.
 
Modigt! Börjar bli varm i kläderna och riktigt nyfiken.
 
Blir störst, bäst och vackrast och springer över vägen till grannen. Där går hon ända fram till dörren och kryper runt under bron. Försvinner ur sikte. Jag gör som gubben Pettson och väntar snällt. "Det är bättre att du lär dig hitta bland alla kryphål och gömställen ifall det skulle komma en räv eller hund." Men så hör hon en annan granne slamra på och springer hem till mamma. Nöjd för denna gången. Ligger just nu och myser/somnar i mitt knä och trängs med laptopen. ♥

19 December

Publicerad 2012-12-19 20:36:52 i Allmänt dravel,

 
Idag är jag äckligt hostig och ganska snorig. Så det blev att härda dagen ut och nu är man julledig. :) Tänker faktiskt vara hemma torsdag och fredag nu så jag piggnar på mig till julafton. Inte så kul om man är görsjuk då och blir hemma i ett tomt hus..

Efter lite tjatande hoppas jag på att granen kommer upp ikväll eller åtminstone imorgon. Hoppas jag orkar klä den... Man vill ju få upp den lite innan jul så vi hinner njuta av den för sen är vi inte hemma under hela julhelgen skulle jag tro. I år köpte vi faktiskt gran utanför Ikea. Vi kände oss lite lata för att bege oss ut i skogen och pulsa genom snön.. ;) Men jag tror den vi hittade blir rätt fin. Den ska få sin plats i hörnet bredvid teven, alldeles intill altandörren. Då syns den mysigt utifrån och blir lätt att släpa ut. Helt ärligt så kunde vi inte heller komma på en enda annan rimlig plats för den!
Hur klär ni era granar? Här kör vi på traditionellt rött och guld med en del halmfigurer. När det gäller julen håller jag rätt hårt i mina traditioner, det skapar trygghet och värme. ♥
Nu väntar jag bara på att den där riktiga julstämningen ska infinna sig. Det är nog flytten som stört mig i år, jag som annars är expert på att julmysa och njuta flera veckor innan.
 
Julstöka på i egen takt, kom ihåg att allt inte behöver vara perfekt! 
Det är det då verkligen inte här i alla fall. ;) 
 
/Sara ♥

18 December

Publicerad 2012-12-18 20:44:36 i Allmänt dravel,

Ikväll blev det bara en snabb sväng hem från jobbet för att byta om och sedan dit igen för en liten julmiddag. :) Jultallrik från Berggården blev det, full med sill och leverpastej och annat sånt där typiskt som jag inte lärt mig äta. Men jag var som tur var inte ensam om att inte gilla precis allt. ;)
 
Efter maten blev det julklappslek och det var verkligen nåt nytt för mig och hur kul som helst! Vi hade alla köpt julklapp för 50 kr, inget konstigt med det. Men istället för att sådär tråkigt och vanligt, stoppa ner handen i en säck och bara ta så blev det ett spel av det! Vi satt i mindre grupper och slog tärning. När någon fick en sexa fick denne ta en klapp från högen också gick man varvet runt tills högen var slut. Sen ställer någon en klocka(i vårt fall chefen) på okänd tid och man får under den tiden fortsätta slå tärningen och nu börja knycka en klapp av andra när man får en sexa! Man håller på fram tills att klockan ringer så det kan sluta hur som helst. Jag hade i alla fall turen att avsluta med en(pendlade mellan noll och fyra) liten julklapp som jag slogs hårt om under hela spelet, och den visade sig innehålla en supersöt liten tomte. :) Ett spel att rekommendera både bland vänner och familj. Risk för hög ljudvolym och hög puls bara! ;)
 
Nu tror jag att jag ska dona på lite i garderoben eller med något annat. Man slipper i alla fall vara görolös här. Njut av tisdagskvällen!
 
/Sara ♥
 

Fel julgardiner

Publicerad 2012-12-18 20:21:23 i Huset, inredning & renovering,

När vi flytade lämnade vi kvar gardinstänger och många av våra gardiner eftersom de var sydda efter just de fönstren i den typen av hus. Och ftersom vi inte hade två likadana av alla gamla panellängder så funkade inte det heller. Så förra veckan blev det panikshopping. Vi tyckte vi hittade rätt fina på Gardin Center i Birsta(till 50 % rabatt!), och fina är dom ju, men när de väl kom upp i vardagsrummet blev det bara fel. Jag vet inte om det är för att rummet känns så spretigt rent stilmässigt just nu eller om det är de mörka fönstren eller de svagt mönstrade strukturtapeterna men det känns verkligen inte fint alls. :( Trist! Det får bli andra gardiner nästa år tror jag, eller så får vi se hur mycket vi hinner på vardagsrummet innan dess.
 

Det tar sig...

Publicerad 2012-12-17 19:41:49 i Huset, inredning & renovering,

 
Dagarna flyger iväg och nu har vi redan bott här i mer än två veckor. Och det är endast en vecka kvar till jul!
Vi har fått någorlunda ordning här hemma nu även om det fortfarande står lite kartonger här och var (ett rum är fyllt till bredden) och mina kläder fortfarande trängs i väskor och säckar. Vi har i varje fall fått upp gardiner, skruvat ihop nytt matbord i vardagsrummet (skymtas på bild) och fått fram en del lyktor och andra mysfaktorer. Dessutom börjar vi hitta och minnas alla prylars nya platser i köket. ;)

Vad gäller min efterlängtade garderob har vi kommit långt. Tapetseringen tog en kväll och det blev så fint! Vi har inhandlat matta på Bauhaus så den är skuren och lagd. Snygg lila färg och underbart mjuk för bara fötter! Ställningar har börjat skruvats upp men det saknas en del bitar så det ser ut som om ännu ett Ikea besök är på gång... När nu det ska hinnas med. Men jag har i alla fall börjat hänga in lite kläder och det känns nice. Längtar efter det färdiga resultatet.
 
Det är mycket fix när man nyss flyttat, det ska fixas med sophämtning och internet & teve, det ska renoveras och plockas och saker som tidigare har haft sin självklara plats och funktion blir plötsligt övergivna och utelämnade. Svårt att få plats med allt och utnyttja utrymmet till max. Men också mysigt och mer ombonat med lite mindre ytor.
 
Ikväll är jag så frussen och sliten så jag är lite sugen på att tappa upp ett bad. Måste ringa chefen, som jobbar, och fråga om lov... ;) Vågar man ha datorn intill badkaret? Lite Hart of Dixie skulle inte sitta helt fel... Hoppas alla gör det bästa av måndagskvällen, ännu en vecka med möjlighet till magiska ting har börjat. ♥
 
/Sara ♥

Projekt: walk-in closet

Publicerad 2012-12-10 19:57:47 i Huset, inredning & renovering,

Tänka sig att det första riktiga inlägget i nybloggen blir ett om renovering. Oväntat. ^^
Det första vi tar tag i här hemma blir min garderob. Lite oväntat utan ironi kanske! Men jag känner att om jag inte gör det nu så kommer det aldrig bli av, och mina kläder får bo i den där fula klädkammaren i all framtid... Och det börjar bli jobbigt att rota efter kläder i väskor och kartonger!

Jag tänker mig "billig lyx", och med det menar jag att det ska kännas lyxigt och fint där inne men för en liten slant. Så nu har vi handlat tapeter och lite vit färg på rusta. Det ska läggas in någon typ av matta som jag eventuellt får eller köper billigt. Inredningen köpte jag på ikea igår; lite stänger, en byxhängare och nån hylla. Korgar har jag sedan tidigare. Jag har inte bestämt mig än för ifall mina skor ska få bo där inne. Skor som används kommer säkerligen stå i någon garderob på nedervåningen så då blir det de skor man inte använder, och i så fall är de ju ändå inget att ha kvar. Så vi får se. Kanske blir det också så att mitt skrivbord får bo framför fönstret och tjäna som sminkbord ett tag... det är optimalt för ljusets skull och ett bra sätt att nyttja den ytan. Men laptopen tycker också om skrivbordet... Så vi får se där med.

Jag kommer tala om vad hela kalaset gick på och visa bilder på när det är klart. Hoppas på låga siffror och vackra bilder! ;)
 

Det är nu det börjar

Publicerad 2012-12-08 21:39:18 i Allmänt dravel,

Då var det gjort! Jag hoppas nu att mina trogna gamla läsare hittar hit till nya bloggen på saras egen värld! :)


I sista inlägget i saras yttre berättade jag den stora nyheten om att vi köpt hus och att jag tänkte starta om på nytt och här är vi nu.
Flytten med huset har gått väldigt fort, jag hade hoppats på att kunna börja blogga i farten men det här får duga det med. Vi flyttade hit för exakt en vecka sedan idag men än är det ingen ordning så i kommande uppdateringar kommer ni få se hur hemmet tar form. Har en del planer på gång. :)
 
Till eventuella nya läsare kan jag bara säga hej och välkommen och hoppas ni hittar nåt inspirerande och kul här. Till skillnad från min gamla blogg som inriktades mest på makeup och ytliga ting kommer det nu bli lite lagomt av allt det goda. Mycket inredning och renovering, lite foto som jag övar på så smått, vardag och små påhitt & äventyr, pyssel etc. Främst ska jag fokusera på att ge en mysig upplevelse, att människor ska må bra av den här platsen. En feel-good-blogg! :D
 
Kram Sara ♥

Om

Min profilbild

Sara

Septemberstinta årgång ´89. Januari 2013 börjar jag min 3,5-åriga utbildning till förskollärare. Jag bor med min älskade sambo Patrik och vår katt Siri i en villa mitt i den lilla byn Gnarp i Hälsingland. Syftet med min blogg är dels att ge lite utlopp för kreativitet och en plats för dokumentation men den är också menad att sprida värme och glädje så jag hoppas kunna lyckas med det. <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela