sarasegenvarld.blogg.se

Nytt hem, nytt liv, ny blogg.

Tillbaka på trygga hemmaplan

Publicerad 2013-01-25 14:58:00 i Skola & jobb,

Hoooney, I'm hoooome! :D
 
Så säger jag ofta när jag kommer innanför dörren, bara för att jag vet att ingen är hemma. ;)
Men idag när jag kom hem möttes jag av världens finaste lilla kissekattkompis. Som vi saknat varandra! ♥ Hon var så kramig och skrikig först men nu har hon gått och lagt sig, trygg i tanken på att mamsen är hemma igen. ;) Kan väl tänka mig att hon inte haft det bästa sällskapet den här veckan..
 
Så är det nu jag ska skriva tusen ord om min första vecka på campus?? :P
Nja, men jag kan ju säga att jag har haft väldigt roligt, träffat finfina klasskompisar(har typ 80 men hann såklart inte prata med alla), och upplevt en mysig stad. Och det känns redan som jag är mycket klokare vad gäller pedagogiskt arbete! Kommer analysera sönder mig på jobbet till veckan. x)
Jag känner att jag har valt rätt utbildning och det känns tryggt. Jag börjar uppskatta mitt val av linje i gymnasiet, känner att mycket kommer tillbaka, fast med fördjupningar, djupa sådana såklart, men mycket är ändå bekant. Jag är tacksam att jag inte är en av dem som aldrig haft med barn att göra innan, kommer nog ha mycket nytta av jobberfarenhet och annat. :)
 
Självklart körde vi vilse första dagen också, det hör jusom till. Men att hitta till campus gick strålande och vidare under veckan insåg vi att Härnösand är en gå-stad med nära till allt! Så härligt!
 
Nu sitter jag bara och njuter, tror jag snart ska ta en dusch och njuta ännu mer av allt som är bekant, allt som är hemma! jag är också skitnervös över veckan som kommer, det är nu det börjar på riktigt och jag måste nog kämpa för att komma igång med en bra pluggstrategi... Men äsch, det får vänta, ikväll ska jag bara njuta! :D
 

Räknar ner timmarna!

Publicerad 2013-01-20 14:46:20 i Skola & jobb,

Idag fyller min kära sambo 26 och samtidigt är huvet fullt av tankar kring skolan. Imorgon bitti åker jag nämligen till Härnösand för upprop och introvecka! :-D Jag försöker packa men det går trögt, svårt att komma på vilka kläder som ska med. Jag är så nervös! Inte enbart över själva skolstarten, men också över att hitta, att bo hos främmande människor och att lära känna klassen. Nervös och förväntansfull! :-) Jag tänker inte ta med datorn, inte så här första veckan i alla fall, så det kommer inte bli nåt uppdaterande under veckan. Det får bli desto mer när jag kommer hem istället! :-) Önska mig lycka till!

/Sara <3

Äntligen slipper vi julstjärnorna

Publicerad 2013-01-12 11:07:00 i Allmänt dravel,

Ja en i alla fall, än så länge...
Det är ju akut brist på fönsterlampor här då stjärnor och ljusstakar var det första som sattes upp efter flytten. Jag hade tänkt hinna kolla efter lampor när vi var till Birsta igår men eftersom det tog så lång tid att välja ut det där tvättstället så hann vi inte. Dock hann jag rycka med mig en lampskärm i sista sekunden då jag kom på att det faktiskt bara är att byta ut stjärnan på foten. :P
 
Bra, tillfällig lösning om jag får säga det själv. :)
Nu har vi i alla fall en!
 

Mammas Pojkar

Publicerad 2013-01-12 10:33:21 i Allmänt dravel,

Det blev bio igår kväll ändå. Vi var i Birsta tills de stängde kl 20(inte det lättaste att välja ut tvättställ, men mer om det sen) och filmen började 20.50 så vi hann i lugn och ro in till till stan, hämta ut biljetterna och köpa snacks. Och filmen blev Mammas pojkar. :) Man har ju hört så mycket gott om den så förväntningarna var höga. Visst var den bra, riktigt bra för att vara svensk, då jag oftast inte gillar svenska filmer, bra skådespelare och allt. Men tyvärr hade jag ändå väntat mig fler skratt och mera knasigheter än det var. Inte så bra alla gånger när folk hyllar filmer innan man sett dom själv. :P Men klart sevärd! Favoritscenen kan ha varit under barndopet i kyrkan. "Och marinaden består av olja, vinäger, vitlök och kryddor." "Jag har hört att man ska banka kycklingfiléerna också." Haha! :D
 
(Klicka på bilden för bildkälla)

Två timmar och 43 minuter senare

Publicerad 2013-01-11 14:38:00 i Makeup & hudvård,

Då har det lufsiga trollet fått krypa tillbaka in i grottan och jag är tillbaka. :P
 
Uttråkad som jag är så blev det en ganska rejäl sminkning också, med ögonskugga och eyeliner och hela kitet. Till och med plattången fick komma ut och leka och det händer bara vid speciella tillfällen.
 
He gitte då va ett redigt fint ett tvättställ så som man gör sig besvär för't.
Å fina lamper å! ;)
 
 
-Ögonskuggan är den mörkare ur duon Light & Shade Eye Shadow, Frosty Sienna från Isadora suddad inåt över en rosa cremeskugga, and that's it. (Se så grönögd jag blir av det rosa. ;) )
-Colorful Eyeliner från Isadora
-KOHL Pencil från Oriflame
-Build-up Mascara, waterproof från Isadora
-Eyebrow Pencil, Fair från Dermosil
 
 
 
 
 
 

11 Januari

Publicerad 2013-01-11 11:33:29 i Allmänt dravel,

At this very moment. I mina välanvända tofflor.
 

Idag är det fredag, people! :D ♥
För min del betyder det mest hejdå, denna ensamma och långtråkiga vecka och vi ses snart, nya, spännande vecka full med jobb och studieförberedelser!
 
Idag känner jag att jag lever. Ont. I. Varje. Muskel. I. Min. Kropp. Men det är en saknad smärta. :)
 
Jag ska strax rycka upp mig, ta på mig hela och rena kläder, fixa fejset och vara lite fresh. I eftermiddag blir det eventuellt en stadstripp. Vi ska nog kika på nytt tvättställ till badrummet och vi är i desperat behov av nya fönsterlampor. Vi har vissa stjärnor som fortfarande står tända, i brist på annat.
Förhoppningsvis kan det kanske bli ett biobesök innan kvällen är slut också. P har ett presentkort som är på väg ut, som vi måste fånga in. ;) Hepp, nån bio blir det visst inte...
 
Lite osäkra planer men att det blir en bra eftermiddag kan man nog vara säker på. :)
Njut av denna dagen, du har bara en chans på dig! ♥

Nu är vi igång!

Publicerad 2013-01-10 22:32:09 i Mat & träning,

Lusten, glädjen och motivationen för att träna har äntligen infunnit sig efter en lång tid i dvala! Jag känner mig jättepeppad och längtar efter att komma igång ordentligt och bli stark och orka köra järnet på alla de jobbiga passen. I'm psyched! (haha, kan det stavas så månne tro?? [sajkt] xD ) 
 
Jag tänkte köra igång nästa vecka med ett par tjejer, men ikväll skulle P och brodern iväg så jag hakade också på, på ett halvtimmes CX works(bålstabilitet). Få en liten tjyvstart sådär, mest för att kolla läget, på vilken nivå man befinner sig. Och jag kan säga att jag befinner mig lååågt. Damn alltså, det var så fruktansvärt tufft och jag kände mig så uruselt klen. Jag tror banne mig att jag känner av träningsvärken redan. Men nu är vi igång kära vänner! It is ooon! :D
 
När vi kom hem blev vi belönade, P hade nämligen köpt med en liten överraskning hem efter jobbet. Och den träffade precis mitt i prick! Mumma! ♥
 

Peace starts with a smile

Publicerad 2013-01-08 11:31:53 i , Pyssel och fix,

Jag färdigställde just ett armband som legat halvklart alldeles för länge. Det som hindrade mig var att jag inte hittade superlimmet så jag kunde låsa ändarna. Men tänk att det är inte bara saker som försvinner i en flytt utan vissa saker kommer fram också. Som limmet. :) Först igår grävde jag fram det ofärdiga armbandet och nu är det alltså klart.
 
Effektid arbetstid, ca fem minuter. :)
 

Lördagens Makeup

Publicerad 2013-01-07 12:03:08 i Makeup & hudvård,

I lördags skulle jag iväg och träffa ett gäng gamla klasskompisar så jag sminkade mig och gjorde mig i ordning, men sen blev det inte av. Det kändes ju rätt så trist, men jag fick i alla fall en sminkning att lägga upp och det kan det ju behövas fler av. :P
 
 
 
 
Den sandiga skuggan på mitten av ögonlocket är den ljusare ur favoritpaletten Frosty Sienna från Isadora. Resten är från min stora palett(den jag fick i julklapp ett år).
Kände mig lite bohem-inspirerad tror jag. :)
 
Jag glömde att jag hade fiflat med fokusläget på kameran så därför var det svårt att hitta några bilder som inte var supersuddiga. x)
 

7 Januari

Publicerad 2013-01-07 10:27:08 i Allmänt dravel,

God morgon! Idag börjar årets första riktiga vecka, årets första måndag!
 
Jag skulle ha varit på jobbet just nu, säkert busat i snön med mina femåringer, om det inte hade varit för att jag fick magsjuka igår. Jag har nog gått runt och varit lite för stolt över att jag inte minns sist jag hade magsjuka, kanske har jag nämnt några gånger för mycket att det är minst tio år sen sist. Kalaset började runt 3.00 på morgonen och fortsatte till 9.00. Jag flyttade ut ur badrummet först på eftermiddagen då jag inte klarade av det hårda golvet längre, och flyttade istället till sängen där jag låg till 20.00. Eftersom jag sällan blir sjuk bestämde man sig visst för att kasta in lite feber också och göra mig riktigt klen. Själva, ja ni vet öhm, kramandet av toalettstolen, tyckte jag inte var så jobbigt egentligen. Det värsta var på natten innan allt började, och när allt var över under eftermiddagen. Så länge jag fick, host, häva ur mig, så gick det ändå bra.
 
Idag mår jag bättre men 48 timmars-regeln håller mig hemma två dagar från jobbet, vilket jag inte alls har råd med. Jag kunde väl blivit sjuk under ledigheten istället?!
 
/Sara ♥

4 Januari

Publicerad 2013-01-04 15:00:22 i Allmänt dravel,

 
Bilden föreställer en tavla jag fick som inflyttningspresent av Emma, den är så fin och det var så snällt ♥, också en bukett rosa tulpaner jag fick av mamma igår då hon och Lovisa kom och åt tacos och såg på film med oss. Det känns krispigt och fräscht med rosa tulpaner nu efter allt rött i jul! Mera tulpaner åt folket! :)
Jag har börjat plocka undan allt julpynt men granen står kvar än, samt alla stjärnor och julgardiner. Vi måste köpa en del nya fönsterlampor eftersom vi lämnade de flesta i gamla huset...

Lite tidigare idag gick jag till jobbet för att lämna en lånad nyckel också passade jag på att ta med grejer till återvinningen i samma veva. Jag tänkte också att jag kunde handla lite och vara smart och använda ikeapåsen jag bar med, så slipper man köpa kassar. Jag var smart och kollade så jag hade plånbok och allt med när jag gick men vad jag inte tänkte på var att jag inte hunnit bytt ut mitt kontokort än eftersom jag bytt bank alldeles nyligen. Så min lilla plan gick i stöpet, men jag fick i alla fall en liten promenad i det härliga vädret. Solen anar nog inte hur efterlängtad den är! :)

This is my time

Publicerad 2013-01-03 13:13:00 i Skola & jobb,

 
Jag är rätt nöjd med årets kalender. Passande för det nya årets äventyr och helt i min stil. :)
 
Jag har precis suttit och fyllt i lite schema för introveckan på min utbildning (förskollärare, Mittuniversitetet) och det känns pirrigt i magen över att det snart är dags. Snart är jag student! Snart ska jag åka upp till en okänd stad, hitta till campus, gå på olika aktiviteter och undervisningar, lära känna mina klasskompisar, eventuellt sova hos nån främling eller på vandrarhem(under inneveckorna)... Läskigt och spännande på samma gång! :D
 

Eftermiddagsfilosofier

Publicerad 2013-01-02 15:02:00 i Allmänt dravel,

 
Kanske det allra bästa med nya boplatsen är att naturen finns ett stenkast åt ena hållet och Ica, jobb och annat(dvs centrum) finns ett stenkast åt det andra. Den perfekta kompromissen för oss båda. Eller alla tre.
 
Idag har jag varit ute på en hyfsat lång promenad med kompisen Carro och hunden Frost. Världen är rätt så underbar just nu. Snöig och vacker, ett par plusgrader som gör det drägligt, och små solglimtar på eftermidagarna. Skönt att ha några dagar över till njutning innan allvaret börjar.
 
Jag sitter nu i soffan, knaprar finn crisp med mycket smör på, ser tåg efter tåg ila förbi och förundras över grannens barnbarn(?) som verkar vara ute ungefär femton timmar om dygnet. Var man verkligen så själv? Korta pauser för att gå in och äta, på med blöta kläder som lite halvnochalant slängts på tork på elementet, och ut igen för att fortsätta sina stora snöprojekt. Ja, kanske var det så.
 
Jag borde ta tag i saker nu. Ordna med den där e-legitimationen så jag kan skicka in ansökan till csn, göra mer research inför skolstarten, förbereda för nån sorts middag, plocka ur lådor, starta en tvätt. Och jag ska göra allt det där. Snart. Bara en sista finn crisp, och kanske kommer det ett till tåg snart...

Nyårslook

Publicerad 2013-01-01 13:54:47 i Makeup & hudvård,

Jaha, så här såg jag ut igår då. Kläderna är exakt samma som jag hade för kanske två år sen, men det var med andra människor så det fick funka en gång till. ;) På naglarna blev det mitt nyaste lack från depend. Turkost och metalliskt. Är det nån gång man kan ösa järnet med färger och glitter så är det på nyår. Tycker jag i alla fall! :)
 
Jag blev inte alls nöjd med makeupen, skuggorna fäste dåligt och jag hade ingen riktig plan, kände mig ofokuserad och ovan. Kunde inte ens välja färg så det blev nån kompott med metallisk blå, kall lila, varm lila och svartsilvrigt. Kanske skulle det bli roligare att sminka sig om jag hade lite bättre grejer... Det måste utforskas! ;)
 

 

Gott nytt år!

Publicerad 2013-01-01 13:12:06 i Allmänt dravel,

Så var 2012 slut och 2013 har anlänt. Vilket toppenår det ska bli, eller hur?! :D


Bilder från gårdagen får tala för sig själva. En lyckad nyårskväll med nära och kära. :) ♥
 
 
Älskar den första fyrverkeribilden, så dramatisk. :) Inte det lättaste att fota, förstår varför många övar på att fota fyrverkerier! 

Om

Min profilbild

Sara

Septemberstinta årgång ´89. Januari 2013 börjar jag min 3,5-åriga utbildning till förskollärare. Jag bor med min älskade sambo Patrik och vår katt Siri i en villa mitt i den lilla byn Gnarp i Hälsingland. Syftet med min blogg är dels att ge lite utlopp för kreativitet och en plats för dokumentation men den är också menad att sprida värme och glädje så jag hoppas kunna lyckas med det. <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela